Wat is tanden bleken?

Wat is tanden bleken? 

Tanden bleken is een behandeling om tanden witter te maken. Het tandenbleekproces maakt de natuurlijke kleur van de tanden witter en laat de tanden er mooi uitzien. Tanden bleken wordt gebruikt om vlekken en kleurveranderingen op het bovenoppervlak van de tanden te verwijderen. De meest voorkomende oorzaak van tandverkleuring is de opbouw van tandplak, een plakkerige biofilm die bacteriën bevat.

Bij welke gevallen wordt het bleken van tanden gebruikt? 

Tanden bleken wordt gebruikt om vlekken te verwijderen die om verschillende redenen zijn veroorzaakt. Deze vlekken worden veroorzaakt door roken, consumptie van thee, koffie, cola, wijn en ander eten en drinken. Tegelijkertijd worden natuurlijke kleurveranderingen in de tanden ook verwijderd door het bleken van tanden. Het is belangrijk op te merken dat de procedure alleen kan worden uitgevoerd door een tandarts of tandarts, dus u moet het niet thuis proberen. 

Hoe wordt tanden bleken toegepast? 

Tanden bleken gebeurt meestal op 2 manieren: 

Thuis bleken: Deze methode wordt gedaan met behulp van producten zoals gels voor het bleken van tanden of druppels voor het bleken van tanden. Deze methode wordt gedaan met producten die speciaal zijn ontwikkeld voor het bleken van tanden en wordt meestal tussen 2-4 weken toegepast. 

Bleken door de tandarts: Deze methode wordt door de tandarts toegepast voor het bleken van tanden. Met deze methode kunnen tanden sneller en effectiever worden gebleekt. Deze methode wordt gedaan met behulp van producten zoals tandenbleekgels of tandenbleekdruppels en wordt meestal in 1 sessie aangebracht. 

Veelgestelde vragen over tanden bleken behandeling 

Vraag: Is tanden bleken schadelijk? 

Antwoord: Tanden bleken is over het algemeen een veilige behandeling met weinig bijwerkingen. Het bleken van tanden dat door geen enkele tandarts wordt gedaan of verkeerd wordt toegepast, kan echter pijn, gevoeligheid of schade aan de tandstructuur veroorzaken. Om deze reden mag alleen een ervaren en bevoegde tandarts worden geraadpleegd voor het bleken van tanden. 

Vraag: Doen tanden pijn na het bleken van tanden? 

Antwoord: Het is normaal om pijn of gevoeligheid in de tanden te hebben na het bleken van tanden. Deze symptomen zijn echter meestal van korte duur en tijdelijk. Daarnaast is het belangrijk om de door uw tandarts aanbevolen voorzorgsmaatregelen op te volgen om gevoeligheid van de tanden na het bleken van tanden te voorkomen. 

Vraag: Hoe lang blijft de kleur van de tanden behouden na het bleken van tanden? 

Antwoord: Uw gebit kan veranderen, afhankelijk van de levensstijl en de tandheelkundige zorgroutine van de persoon. Over het algemeen is de kleur van de tanden na het bleken van tanden echter permanent tussen 6 maanden en 1 jaar. Daarnaast is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen die de kleur van de tanden behouden na het bleken van tanden. Bijvoorbeeld roken, thee, koffie, cola, wijn, zoals het verminderen of stoppen van het verkleuren van eten en drinken, het regelmatig poetsen van de tanden en het voorkomen van tandsteenvorming. 

Vraag: Hoeveel kost het bleken van tanden? 

Antwoord: De kosten voor het bleken van tanden kunnen variëren, afhankelijk van de methode voor het bleken van tanden en de keuze van de tandarts. Het is aan te raden om eerst contact op te nemen met uw tandarts en informatie in te winnen over de kosten van het bleken van tanden. 

Kortom, het bleken van tanden is een behandeling voor het lichter en witter maken van tanden. Tanden bleken is niet alleen een cosmetische ingreep, het kan ook helpen de algehele gezondheid van uw tanden te verbeteren. Sommige personen kunnen een acceptabel niveau van witheid bereiken met thuisbehandelingen zoals tandpasta's, terwijl anderen een professionele behandeling door een tandarts nodig hebben.