ERVARINGEN VAN PATIENTEN REVIEWS SINDS 2008

Mijn vrouw en ik hebben beiden ons gebit laten restaureren bij Tandarts Erdal Kumkumoglu in Istanbul. Het ging bij mij om de plaatsing van 7 implantaten en totaal 21 kronen. En bij mijn vrouw om 4 implantaten met kronen. In Nederland heb ik eerst twee offertes gevraagd voor deze restauratie. In totaal zou het dan gaan om een investering van € 21.000,00 voor mij zelf en € 6.000,00 voor mijn vrouw. Wij hebben eerst in Haarlem foto’s laten maken en deze opgestuurd naar Dr. Erdal. Daarna kreeg ik een keurig plan van de restauratie. De prijs voor mijzelf zou bij praktijk Istanbul uitkomen op  € 6.000,00 en voor mijn vrouw op € 2.200,00 Dat scheelde zo’n € 18.800,00. Uiteraard moet je daar nog de reis en verblijfkosten vanaf trekken. Wij zijn 3 x naar Istanbul geweest, hetgeen ons ook ongeveer € 2.500,00 heeft gekost. Maar daar hebben we nog een paar fijne vakantiedagen voor gehad met mooie bezichtigingen in de stad Istanbul. Zelf was ik na 2 behandelingen klaar. Bij onze behandelingen door dr. Erdal hielden we er in elk geval nog een nieuwe kleine auto aan over! De behandelingen: Dr. Erdal Kumkumoglu is een zeer ervaren en deskundig tandarts. Hij spreekt vloeiend Nederlands en kent uit ervaring ook de Nederlandse cultuur. Hij heeft een goed team. Allemaal zeer vriendelijke en behulpzame mensen.  Zijn praktijk is mooi ingericht en beschikt over moderne apparatuur, De materialen die hij gebruikt doen absoluut niet onder voor de kwaliteit die in Nederland wordt gehanteerd. Na ter plekke nog een 3d foto te hebben gemaakt zijn er op de eerste dag  twee kiezen getrokken en zeven implantaten gezet. Tevens nog wat bot geplaatst. De behandeling ging snel en vrijwel pijnloos. Binnen twee uur stond ik weer buiten en ben ik dezelfde dag weer naar Nederland gevlogen. Gezien corona kon ik pas in november 2021 terug om de kronen te laten plaatsen. Mijn vrouw heeft toen de implantaten laten zetten.  Bij haar zijn begin juni de kronen geplaatst.   Wij hebben voor deze optie gekozen gezien de prijs, de deskundigheid van Dr. Erdal en zijn team, de communicatie in het Nederlands, de backup in Haarlem. Een goede keuze, want het resultaat is prachtig!

Een half jaar geleden heeft tandarts Kumkumoglu 7 implantaten aangebracht in mijn mond en mij aan beiden kanten van mijn kaak een sinuslift gegeven. onlangs heeft hij ook 28 prachtige kronen geplaatst. De kwaliteit is vergelijkbaar met Nederland. Deze tandarts is zeer professioneel en erg vriendelijk. Hij doet er alles aan om de cliënt zich comfortabel te laten voelen. Een echte aanrader...... kwaliteit

In februari 2022 langs geweest bij Dr Erdal in Istanbul, eerste contact was zeer duidelijk , plaatsen van 6 implantaten, sinuslifting en plaatsen van bijkomend bot bovenkaak, onderkaak vier tanden getrokken en dit allemaal pijnloos ervaren. Deze tandarts is werkelijk rustgevend en zeer aangenaam persoon waar ik onmiddellijk een band had.Nog nooit was ik zo rustig bij een tandarts, zijn assistente Meral is een prachtpersoon die alles praktisch en zeer snel al uw vragen en wensen oplost!! Eind mei terug langs geweest in Istanbul voor het plaatsen van porseleinen kronen en dit was wonderbaarlijk, terug een stralende lach , ondertussen hadden wij ook een prachtige ervaring en vakantie in Istanbul. Als er iemand twijfelt of onzeker is mogen jullie me steeds contacteren via mail. Mijn echtgenote Daisy heeft tijdens onze vakantie ook gans haar gebit laten vervangen door porseleinen kronen en ook zij is heel tevreden met het resultaat. Nogmaals dank aan Dr Erdal en gans zijn praktijk, jullie zijn allemaal top,kwaliteit verzekerd en perfectionistisch ingesteld! Jullie zien ons elk jaar zeker terug voor een leuk verblijf, veel respect voor jullie allemaal.Nogmaals dank, Peter en Daisy

Ik heb bij deze praktijk al mijn tanden naar zirkoniumkronen laten vervangen. Een kleine praktijk met persoonlijke aanpak en makkelijke communicatie met de heer Kumkumoglu hij is zeer duidelijk en gemoedelijk. In het voortraject heb ik een behandeling bij zijn collega in Haarlem ondergaan. Nadien de uiteindelijke behandeling in zijn praktijk in Istanbul. Ik kan iedereen deze tandarts aanraden, deskundig, secuur, prettig in omgang en een duidelijke uitleg over het onderhoud. In deze praktijk ben je geen nummer, er word hier ruim de tijd voor je gemaakt.

Het is nu 3 jaar geleden dat ik bij Erdal geweest ben. Wat een fantastische dokter die passie heeft voor zijn vak. In beginsel toch een twijfelachtige stap gezet om vervolgens vol vertrouwen Erdal het werk te laten doen, Een perfectionist die mijn leven (een Big smile) van een drama tot een heel gelukkig mens gemaakt heeft. Mijn All- on 6, Bruxzir is van kwaliteit waarbij het totaalplaatje qua prijs ( niet te vergelijken met Nederland die gewoon het veelvoudige berekenen), de volle tevredenheid en de kundigheid van Erdal en Meral een grote pluim verdienen. Met trots aan een ieder: Een mooi gebit is goud waard. Praktijk Istanbul Bedankt!

Praktijk Istanboel is zeer zeker aan te raden. De praktijk ziet er keurig en professioneel uit. De Implantoloog /tandarts Erdal spreek vloeiend Nederlands en dat is erg prettig voor overleg en uitleg. Alle wensen zijn bespreekbaar en hij is een Pietje precies. Ik heb gekozen voor implantaten en facings en het resultaat is prachtig, een heel natuurlijke look waarmee je graag terug naar Nederland gaat. Als je het makkelijk vind kan de assistente Meral het vervoer vanaf het vliegveld en een hotel op loopafstand van de praktijk voor je regelen. Fijne bijkomstigheid is dat Istanboel een prachtige stad is.

Na vele jaren er tegenaan gehikt te hebben, besloot ik na het lezen van een positief verhaal van een vrouw uit Nederland toch Dr Erdal te benaderen. Ik had tevoren een tandarts uit Tilburg al geraadpleegd omtrent een behandeling en een prijsopgave. Ik kwam er niet uit. Bij Erdal die mij doorstuuurde naar Haarlem voor een OPG foto en een intake kreeg ik toen hij mij belde gelijk een goed en vertrouwd gevoel. In mei 2021 vertrok in voor 4 implantaten naar Istanbul. Met rust en deskundigheid maar ook vriendelijk door Erdal en Meral ontvangen. Vooraf was eigenlijk alles al super geregeld door Meral. Een zeer goed Hotel en opgehaald door een taxi vanaf het vliegveld. Ik heb weinig tot geen pijn ervaren tijden het plaatsen van de implantaten. Na vier maanden weer terug voor het plaatsen van bruggen en kronen. Ik heb gekozen voor Zirkonium kronen, achteraf een zeer goede keuze het resultaat ziet er zeer goed uit. Ik kan iedereen Tandarts Erdal van harte en zonder enige twijfel aanbevelen.

Vandaag precies een jaar geleden wandelde ik met een all on six in mijn bovenkaak de praktijk van Erdal uit, nadat hij zich voor problemen gesteld zag door fouten gemaakt door een implantoloog in Nederland. Het resultaat was verbluffend en na een jaar kan ik zeggen dat mijn gebit nog steeds prachtig is, perfect functioneert alsof het eigen tanden zijn, er veel complimenten zijn geweest voor het resultaat, ook van mijn nieuwe tandarts, iets wat niet snel gebeurt bij werk verricht door een buitenlandse collega. Dank!

Na jaren van paradontitis, december 2018 besloten mijn bovengebit te laten trekken. Meteen spijt van en gaan zoeken naar alternatieven voor een kunstgebit. Uiteindelijk Erdal gevonden en in februari 6 implantaten boven laten zetten voor een all on 6. Ik wilde ook mijn ondergebit laten trekken maar Erdal zei dat ik beter (goedkoper) kronen kon laten zetten. Eind juni terug naar Istanboel. Implantaten waren goed ingegroeid. In 1 dag implantaten boven tandvlees gehaald, tanden ondergebit afgeslepen en noodkronen opgezet. Erdal heeft het porseleinen gebit een paar keer terug gestuurd omdat hij de beet niet helemaal goed vond. Dag 10 kreeg ik mijn uiteindelijke gebit en was supergelukkig toen ik in de spiegel keek. Eindelijk weer normaal eten na 7 maanden gedoe. Erdal en Meral waren geweldig. Ze stelden me op mijn gemak en mijn gebit ziet er fantastisch uit. Ik kan alles eten en de beet is superscherp. Alsof ik mijn eigen gebit heb maar dan 10 keer beter en mooier. Het beste wat ik ooit gedaan heb is naar Erdal toe te gaan.

In mei bij tandarts Erdal geweest in zijn professionele praktijk in Istanbul voor het plaatsen van 27 kronen incl. twee bruggen. Naast mijn slechte gebit had ik ook een flinke overbite. Erdal vertelde mij dat hij het een grote uitdaging vond om mij een prachtig gebit te geven met daarbij een zo'n groot mogelijke correctie van de overbite door de brug en kronen van de voortanden, vergeleken met mijn originele tanden, iets naar achteren te plaatsen. Tijdens mijn eerste behandeldag, na het slijpen van de tanden, kwam de tandtechnicus kijken naar mijn gebit en ook hij vond het een uitdaging. Er vond uitgebreid overleg plaats met de tandtechnicus waarbij Erdal hem liet zien hoe hij het graag wilde hebben. Op mijn tweede afspraak, twee dagen later, was alles, nog zonder porselein, klaar om te passen. Pasvorm perfect. Op mijn derde afspraak, 2 dagen later, weer alles gepast met porselein en de kleur samen met Erdal uitgekozen. Op mijn vierde afspraak, één dag later, alle kronen en bruggen geplaatst. Het resultaat is verbluffend. Ik zal het moment waarop ik voor de eerste keer mijn prachtige tanden zag nooit meer vergeten, zo overrompeld door het ongelooflijke resultaat. Wat een mooie glimlach. Alles ziet er heel natuurlijk uit. Ook Erdal en zijn assistente Meral zag je stralen bij het eindresultaat, hier doen ze het voor. De overbite is door de perfecte plaatsing van de brug en kronen enorm verminderd. Kronen zijn zo geplaatst dat ik nu ook goed kan kauwen. Alle behandelingen zijn op hoog niveau verlopen in een rustige en zeer vriendelijke sfeer, waarbij Erdal een perfecte samenwerking heeft met zijn lieve assistente Meral. Ook de tandtechnicus heeft prachtig werk geleverd en is tandtechnisch zeer bekwaam. Ook heel prettig is dat je tussen de behandelingen volop tijd hebt, zonder pijn, om het mooie Istanbul te ontdekken. Erdal is een bevlogen tandarts/implantoloog, die enorm van zijn vak houdt, dit uit zich in zijn uitmuntende zorg en kwaliteit voor zijn patiënten, op het allerhoogste niveau behandelingen geeft en dit alles voor prijzen die veel lager liggen dan in Nederland. Ook mensen die deze behandelingen in Nederland wel kunnen betalen, beveel ik Erdal aan vanwege zijn grote vakmanschap. Als mens is Erdal een lieve, vriendelijke en sympathieke man. Beste Erdal, nogmaals bedankt voor jouw inzet, begeleiding en vakmanschap. Ik ben dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen.

Sociale Media

WhatsApp
WhatsApp
Facebook
Instagram
Twitter
Spotify