Hoe verloopt de behandeling

Wij nemen uw wensen en angsten met u door.Naar aanleiding van alle gegevens bespreken wij met u de behandelopties en de verstandige volgorde van de uitvoering van het zorgplan.U kunt altijd vragen stellen en die worden beantwoord.

Vanuit Nederland neemt u contact met ons op en maken we de eerste afspraken via email en telefoon. U kunt voor een vooronderzoek terecht in Haarlem, maar als u zelf voldoende informatie, een offerte of foto's heeft, is vooronderzoek niet verplicht. Bij het vooronderzoek heeft u ook de mogelijkheid een digitale panorama röntgenfoto (OPG) van uw gebit te laten maken, op grond waarvan de tandarts kan zien welke behandeling u nodig heeft.

Vooronderzoek in Haarlem, kan dagelijks op afspraak o.v.v. Tandartspraktijk Istanbul Dr. Erdal. Incidenteel komt Erdal naar Nederland en kunt u met hem van te voren al kennis maken.

Op basis van onderzoek van uw OPG foto of offerte van uw tandarts zullen wij een behandelplan opstellen en u een voorstel doen met betrekking tot de kosten. Nadat u ons hebt laten weten het hiermee eens te zijn maken wij een afspraak voor een dag om de behandeling te starten. Dit kan op zeer korte termijn.

Zodra u akkoord gaat met dit voorstel kan de behandeling beginnen.U krijgt van ons een indicatie hoeveel dagen er nodig zijn in de praktijk in Istanbul om de behandeling af te kunnen maken.

Behandelingsduur

Voor het implanteren is meestal 1 dag in de kliniek voldoende.Dus ook voor paar implantaten is 1 afspraak genoeg,u zou op en neer kunnen vliegen,op dezelfde dag is de operatie klaar.

Indien wij een 3D foto moeten maken voor een uitgebreide kaakbehandeling met implantaten bij tandeloze patienten, adviseren wij 2-3 dagen te blijven, omdat wij op een dag een kaak behandelen en de volgende dag de andere kaak.

Daarna wachten wij 3 tot 4  maanden totdat de implantaten in het kaakbot vastgegroeid zijn. Over 3-4 maanden kunnen wij de kronen op de implantaten plaatsen.

Behandelingsduur voor de kronen is afhankelijk van de methode die u zou kiezen:

Voor een gehele mondbehandeling met kronen hebben wij 7 werkdagen nodig.Indien nodig werken wij ook zaterdags.Dus als u bv. maandagochtend in de stoel zit kunt u volgende week dinsdag weer terugvliegen. 

Uitzondering; tot en met het aantal van 10 kronen kunnen we plaatsen binnen 6 werkdagen.Dus als u b.v. maandagochtend in de stoel zit kunt u zondag weer terugvliegen.

Om kronen te plaatsen hebben we 4-5 afspraken nodig tijdens uw verblijf in Istanbul :

De eerste dag is het meeste werk; afslijpen van tanden, afdruk nemen, noodkronen plaatsen. Dit duurt rond een halve dag met pauzetjes tussen. Met noodkronen van plastiek dient u voorzichtig te eten van zachte voedsel gedurende uw bahandeling, totdat de definitieve kronen vast geplakt worden.

De volgende afspraken duren 1uur tot 2 uur max. De exacte  tijden voor de volgende afspraken hoort u pas als u op stoel bent. Hier zijn we afhankelijk van onze tandtechnieker.

Over 3 dagen is het aanpassen van zirkonium of metaal structuur.

Over 2-3 dagen is het aanpassen van porselein.

Volgende dag de laatste stappen; eventuele verbeteringen, bakken van het glazuur en de kronen definitief plakken.

Over 2-3 uur na het plakken kunt u weer eten.

Optie Voor Kort Verblijf:

Indien u niet een volle week in Istanbul wilt verblijven, kunt u overwegen om 2 keer te vliegen.

Bij uw eerste bezoek is 1 dag voldoende voor het afslijpen, afdruk nemen en noodkronen te plaatsen.U kunt na 1 week ( of later ) terugkomen voor de duur van 3 dagen om de  om de porseleinen kronen definitief te plaatsen. 

U boekt een ticket en eventueel hotel naar Istanbul.Wij bieden ondersteuning als u dat wenst zoals transport van en naar het vliegveld en desgewenst ook verblijf op loopafstand van de praktijk,zodat u een zo zorgeloos mogelijke behandeling kunt ondergaan.

Voordat u vertrekt naar Istanbul spreken wij een dag en tijdstip af om de behandeling te beginnen.Na uw eerste consult zullen we de verdere afspraken in overleg maken.

Behandeling waarvan in Nederland is vastgesteld dat ze gedaan moet worden en die langere begeleiding nodig hebben vanwege ontsteking, zoals sommige wortelkanaalbehandelingen, tandvleesbehandeling, tandextractie etc. laten wij soms in Nederland doen, om tijd te besparen voor het genezingsproces. Laat eerst uw mond in orde maken in Nederland, evt. bij onze collega-tandartsen in Haarlem. Een kroon&brug of implantaat kan alleen in een gezonde mond geplaatst worden.

Wij proberen uw tanden zoveel mogelijk te herstellen en te behouden in hun natuurlijke staat,maar indien niet mogelijk vorzien wij de mooiste oplossingen.