Implantaten

Plaatsen Van Implantaten

Niemand hoeft tandeloos door het leven te gaan. Implantaten verbeteren de levenskwaliteit. 

“Niemand zou mogen sterven met zijn tanden in een glas water naast het bed.” Prof. Per-Ingvar Brånemark - Nobel Biocare...

Een van de kernactiviteiten van onze praktijk is implantologie. Voor het plaatsen van implantaten zijn meestal 1 of 2 dagen voldoende. Over 3-4 maanden na het genezen kan een vaste kroon erop geplaatst worden. In onze praktijk worden de implantaten geplaatst door de Nederlands sprekende implantoloog Erdal Kumkumoglu.

Tandarts en implantoloog Erdal Kumkumoglu heeft al meer dan 25 jaar internationale ervaring met implantologie. U kunt rekenen op de deskundigheid van Praktijkistanbul.

Wij zijn goedgekeurd en aanbevolen door NobelBiocare USA Implantaat bedrijf

In een volledig tandeloze mond kunnen wij 12 kronen plaatsen op 4-6 implantaten per kaak. Voor de behandeling stellen we eerst een diagnose en maken een offerte.

Waarom is het belangrijk dat een implantoloog veel chirurgische ervaring heeft?

“Het plaatsen van een implantaat lijkt misschien eenvoudig maar er is veel kennis en ervaring voor nodig om te komen tot een optimaal eindresultaat. Vroeger was het al een succes als een implantaat vastgroeide. Tegenwoordig moet het implantaat niet alleen jaren blijven zitten, maar het eindresultaat moet ook niet van echt te onderscheiden zijn.

Daarnaast stuit je tijdens behandelingen vaak op onvoorziene problemen. Alleen een ervaren kaakchirurg-implantoloog is in staat om dergelijke problemen ter plekke op te lossen en ervoor te zorgen dat de behandeling snel en goed verloopt. Die snelheid is ook van belang voor het herstel. Als de operatietijd kort is, verloopt de genezing voorspoediger en ervaart de cliënt minder zwelling en pijn.

Een plaatselijke verdoving zorgt ervoor dat u geen pijn ervaart tijdens de behandeling. Tandimplantaten worden gemaakt van titanium. Dit is een metaal dat makkelijk wordt geaccepteerd door het lichaam. De implantaten lijken op kleine schroefjes die verankerd worden in uw kaakbot. Zo vervangen zij de natuurlijke tandwortel en zijn uw nieuwe tanden en kiezen net zo sterk als uw natuurlijke gebit.

Bent u een van de 3 miljoen prothesedragers in Nederland?

Of heeft u nog eigen tanden,maar zitten deze los in de kaak? U krijgt weer dezelfde gebitsfunctie terug als u vroeger met uw eigen tanden had.

Uw gebit zit muurvast; u hoeft nooit meer bang te zijn dat uw gebit losschiet. Ook niet als u in een appel bijt of een hap van een stokbroodje neemt. Deze zekerheid geeft veel mensen een goed gevoel.

ALL ON 6

Zoals uw eigen tanden

Biedt veel meer comfort. Deze techniek optimaliseert het kauwvermogen en verbetert de esthetiek. U heeft geen hinder van een verhemelteplaat of hoge kunststofranden en u gaat naar bed en wordt wakker met een compleet gebit. Opgeteld schept dat hernieuwd zelfvertrouwen.Deze oplossing benadert het beste uw natuurlijke gebit.

Als u alle tanden en kiezen mist, is een vaste constructie van porseleinen kronen op 6 implantaten de mooiste oplossing.

De All-On-Six reconstructie wordt bereikt door titanium schroefjes te implanteren in de kaaklijn. Deze implantaten zullen dan dienen als fundament voor de permanente vaste porseleinen tanden.

De All On Six procedure dient als een alternatieve oplossing voor het volledig kunstgebit of de uitneembare gebitsprothese op implantaten (ook wel ‘klikgebit’) en benadert de natuurlijke mond het best. U kunt weer eten, praten en lachen zonder beperkingen. Door de optimalisatie van het kauwvermogen bereikt u bovendien veel gezondheidsvoordelen. Zo kan uw spijsvertering weer optimaal werken.

All On 4

In een tandartsbehandeling worden er per kaak vier tot vijf implantaten,de zgn.kunstwortels onder plaatselijke verdoving geplaatst.Hierop worden de nieuwe tanden en kiezen zodanig bevestigd,dat er een geheel vaste constructie ontstaat die voor u als patient niet meer uitneembaar is.

Na 3 maanden krijgt u dan uw definitieve vaste gebit. Geen ingewikkelde bottransplantaties of sinus lift operaties nodig. Vrij gehemelte, behoud van smaak. Geen slinkende kaken en ingevallen gezicht. Geen gebit op het nachtkastje, geen kleefpasta's nodig. Vaste structurele oplossing voor patienten die geen eigen tanden meer hebben. Voor uw eerste bezoek zijn 3 werkdagen nodig en bij de tweede afspraak 8 werkdagen.

Is een patiënt geen goede kandidaat voor deze behandeling dan wordt als advies vaak een behandeling op basis van 6 of 8 implantaten gegeven.

TREFOIL by Nobel Biocare / All on 3

Behandeling van tandeloze onderkaak met een vaste en definitieve prothese, onmiddelijk na de chirurgie binnen 1 week.

Het Trefoil-systeem is een efficiënte oplossing die vaste en definitieve tanden mogelijk maakt op 3 implantaten in de onderkaak. De eerste voorbewerkte bar met een passieve pasvorm: het ingenieuze fixatiemechanisme is een doorbraak in de behandeling van de onderkaak.

Klikprothese op implantaten

Indien u het wenst kan een klikprothese behandeling ook deels in Nederland bij onze tandtechnieker worden uitgevoerd. Hiermee bespaart u de reis en verblijfkosten naar Istanbul  om de protese te vervaardigen (7 werkdagen).

De implantaten plaatsen we tijdens een ingreep in Istanbul, waarbij we u een plaatselijke verdoving toedienen. U voelt dus niets van de behandeling zelf en eventuele napijn bestrijdt u met de door ons voorgeschreven pijnstillers. 
Nadat de implantaten zijn geplaatst, is het belangrijk dat de wonden tijd krijgen om te genezen. Pas daarna plaatsen we het definitieve klikgebit. In de eerste 6 tot 12 weken is het belangrijk om voorzichtig te eten en drinken, de implantaten zijn dan nog niet volledig vastgegroeid.
Na de ingroeiperiode (minimaal drie maanden) van de implantaten in het kaakbot komt u naar Istanbul (gedurende 7 werkdagen) of naar Eindhoven bij onze Nederlandse tandtechnicus en wordt de nieuwe klikprothese voor u vervaardigd. Onze tandtechnicus controleert of de prothese goed past en of dit voor u comfortabel aanvoelt. Zodra de klikprothese eenmaal geplaatst is, kunt u het gebit op ieder gewenst moment indoen en uitnemen. 
Een klikgebit, ook wel klikprothese genoemd, is een volledige gebitsprothese die rust op implantaten. Dit is een ideale oplossing voor mensen die problemen hebben met een loszittend kunstgebit of voor mensen die toe zijn aan een volledige gebitsprothese van de onder- en/of bovenkaak.

Om een klikprothese goed te dragen zijn voor de onderkaak minimaal twee en voor de bovenkaak vier implantaten nodig. De prothese wordt in de mond vast geklikt op de implantaten. U kunt de prothese dus uit nemen om deze schoon te maken. 

Onderhoud 

Na het eten en voor het slapen gaan, dient het klikgebit wel schoon gemaakt te worden. Tijdens dit proces zult u ook met een borstel de implantaten moeten schoonborstelen, om irritaties/ontstekingen te voorkomen. 

Wanneer u goed voor uw implantaten zorgt kunnen deze jarenlang mee. Behandel daarom uw nieuwe gebit met implantaten net als u uw eigen tanden zou behandelen.

Nazorg 
Hoewel u wellicht moet wennen aan het gevoel en uw nieuwe uitstraling met het klikgebit, zit de prothese direct comfortabel. Zorg goed voor uw nieuwe gebit: houd uw mondhygiëne op peil en ga regelmatig naar de tandarts en/of mondhygiënist. Zo verlengt u de levensduur van de prothese.

Kosten klikgebit

4 Implantaten en prothese bovenkaak in Istanbul € 3.000,- all in.

2 Implantatenl en prothese onderkaak in Istanbul € 2.000,- all in.

Extra kosten voor klikprotheses €500,- per kaak wanneer u deze in Eindhoven zou willen plaatsen. De nazorg en garantie voor de protheses  is dan ook in Eindhoven geldig. Hiermee bespaart u de reis en 10 daagse verblijfkosten naar Istanbul voor het prothese maken. Implantaten worden wel in Istanbul geplaatst.

Klikgebit Of Vaste Tandprothese

Het hebben van een uitneembare voorziening kan belastend zijn. Het moet toch uitgedaan worden om te worden schoongemaakt, het geeft veel kunsthars in de mond en er kan nog steeds voedsel onder komen.

Als u het gevoel van eigen tanden of kiezen wilt behouden, dan kunt u ook voor een vaste constructie op implantaten kiezen. Een vaste constructie is als een soort uitgebreide brug die in uw mond ligt op implantaatwortels vastgezet met schroeven. Een klikgebit daarentegen kent drukknoppen of drukstaafjes die in het implantaat vast zijn bevestigd. De tandtechnische elementen worden daarvan 'afgeklikt'. Een vaste brugconstructie in uw mond kunt u er dus niet uitnemen. Dit is feitelijk het grote verschil tussen beide soorten.

Omdat bij een vaste constructie de tanden vast zitten in de kaak geeft dit mensen een gevoel van eigen tanden. U poetst uw tanden dagelijks zoals u gewend was. Dit kan een voordeel zijn van de vaste constructie en een reden dat u hieraan de voorkeur geeft.

Sinuslifting Sinus-Lift Procedure

Een veel voorkomende procedure in de orale implantologie is het opvullen van de kaakbijholte, dit wordt een sinus-lift procedure genoemd. Tijdens het ouder worden zullen de kaakbijholtes in volume toenemen, waardoor het beschikbare bot om te implanteren helaas zal afnemen. Met name na het verlies van een of meerdere kiezen zal de sinus snel naar beneden kunnen uitzakken.

Directe Sinuslift

Na het opklappen van het tandvlees (links) wordt er een luikje in het kaakbot geboord, waarna het slijmvlies dat de kaakbijholte bekleed afgeschoven en weggeduwd kan worden (rechts), de ruimte die ontstaat kan dan opgevuld kan worden met bot en/of een botsubstituut, waardoor de kaakbijholte kleiner wordt en er uiteindelijk een implantaat met voldoende lengte geplaatst kan worden.

Indirecte Sinuslift

Als er meer bot aanwezig is dan kan de bodem van de kaakbijholte ook met behulp van een soort van priemen,osteomen genaamd, omhoog getikt worden. Dit wordt gedaan door het boorgat, waar ook later het implantaat in aangebracht zal worden.

Afhankelijk van de hoeveelheid beschikbaar bot onder de kaakbijholte kan gelijktijdig met de sinus-lift een implantaat geplaatst worden. Het gebruikte vulmateriaal voor de sinuslift kan lichaamseigen bot zijn, maar in sommige gevallen wordt het lichaamseigen bot ook gemengd met bijv. kunstbot. In sommige indicaties wordt ook alleen kunstbot gebruikt in combinatie met groeifactoren gewonnen uit bloed.

Lichaamseigenbot zal het snelst worden omgezet in een botstructuur geschikt om te implanteren, over het algemeen drie tot zes maanden en dermate er meer kunstbot gebruikt wordt zal deze periode langer duren, meestal vier tot zes maanden.

Botopbouw - Guided Bone Regeneration procedure

Er moet voldoende kaakbot zijn om een implantaat met de juiste diameter en juiste positie te kunnen plaatsen.
Na de verwijdering van een tand of kies, zal de kaak op deze plaats gaan slinken. Dit proces (resorptie) zal de eerste maanden na het trekken snel kunnen verlopen, waarna de snelheid over het algemeen na ongeveer een jaar naar een lager niveau zal afnemen. Uitneembare voorzieningen, zoals bijv. een (gedeeltelijk) kunstgebit, welke op het tandvlees drukken zullen het slinken versnellen!
De mate waarin het kaakbot na het trekken zal slinken, is moeilijk te voorspellen en verschilt van persoon tot persoon. Maar als een tand door bijv. een infectie of een ongeluk/ klap al bot heeft verloren is de situatie ongunstiger dan in het geval de tand nog volledig omgeven was door bot.

Met name in cosmetisch belangrijke gebieden, zoals bij de snijtanden boven, is het belangrijk dat het implantaat op precies de juiste hoogte en positie staat, omdat anders de uiteindelijke kroon een onnatuurlijke vorm en/of lengte zal kunnen hebben. Tevens moet het implantaat in deze positie voldoende omgeven zijn door bot en tandvlees. Mocht de kaakwal in de breedte en/of de hoogte tekort komen om hieraan te voldoen, dan zal een botherstel /guided bone regeneration operatie uitgevoerd kunnen worden. Hierdoor kan het geslonken deel van het bot opnieuw worden hersteld. Deze operatie kan in sommige gevallen tegelijkertijd met het plaatsen van het implantaat worden uitgevoerd en in andere gevallen zal worden gewacht met implanteren totdat het bot is aangegroeid.

Groeifactoren welke botvorming stimuleren staan de laatste jaren in de belangstelling. Bij het gebruik van lichaamseigen bot zullen cellen en aanwezige groeifactoren in deze cellen zorgen voor een relatief snelle nieuwvorming van bot. Het winnen van een sterk concentraat van bloedplaatjes (zijn gevuld met groeifactoren) uit afgenomen bloed van de patiënt (Palatelet Rich Plasma), komt tegenwoordig vaak voor. Uit de wetenschappelijke literatuur lijkt het erop dat het werkzaam is.

Minimaal-İnvasieve Kaakchirurgie, MAGNETO-DYNAMIC TECHNOLOGIE

Alternatief voor botaugmentatie bij weinig kaakbot en external sinuslift operatie op bovenkaak bij een gezakte sinus bodem is het gebruik van kortere implantaten, die meestal geplaatst kunnen worden zonder extra ingewikkelde chirurgische procedures, met genezing van relatief korte tijd, pijnloos en met minder complicaties. Hiervoor gebruiken wij Sweden & Martina merk korte implantaten van 4 mm en 5 mm lengte met een speciaal design.

Een ander alternatief is internaal sinus lift operatie met behulp van het nieuwe Magnetic Mallet Osteotom Systeem, voor sinus lift en kaakverbreding. Een innovatieve instrument voor implant chirurgie, om de kaakbot te schonen en eventuele complicaties te voorkomen.

We Gebruiken Uitsluitend Toonaangevende A-Merken Van Implantaatleveranciers.

Wij zijn niet afhankelijk van één leverancier. Dit geeft de patiënt de mogelijkheid om in overleg met de tandarts te kijken welk systeem het best past bij zijn/haar werkwijze en ervaring. Het kan zijn dat de tandarts die op het implantaat de tand, brug of kunstgebit gaat plaatsen een voorkeur heeft voor een bepaald systeem. In prijs zijn de verschillen klein en alle merken zijn internationaal bekend en kunnen waar ter wereld ook worden gerepareerd. We gebruiken geen replica’s, maar alleen originele componenten. Dat is, net als de jaarlijkse controles, een belangrijke voorwaarde voor de garantie.

 

Unieke prijs/kwaliteit Verhouding

 

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van de oplossingen waarvoor u kiest. Om een behandelplan te maken is vaak een recente OPG kaakfoto nodig.U kunt deze aan ons toesturen als u al een heeft van uw eigen tandarts.Als u geen OPG foto heeft kunt u deze bij onze collega's laten maken in Haarlem of in Den Bosch.

Zodra u akkoord gaat met dit voorstel kan de behandeling beginnen.U krijgt van ons een indicatie hoeveel dagen er nodig zijn in de praktijk in Istanbul om de behandeling af te kunnen maken.

Aan het eind van uw behandeling geven wij u een gespecificeerde nota mee in het Nederlands met Nederlandse tandartscodes, zodat u eventueel gebruik kunt maken van belastingaftrek of zorgverzekering.

Implantaten v.a. € 200,- inclusief titanium abutment

Een implantaat is een 'kunstwortel' waarop later een kroon of brug geplaatst kan worden.

De kosten voor één implantaat inclusief abutment, techniek en kroon zijn bij ons zeer betaalbaar. Elders zult u veel meer kwijt zijn.Daarbij zijn onze producten perfect op elkaar afgestemd in prijs-kwaliteit verhouding. Voor elk budget hebben wij een passende oplossing.

Wij geven de voorkeur aan de implantaat NOBEL BIOCARE. Deze is wereldwijd marktleider in esthetische tandheelkunde en heeft een reeks innovatieve oplossingen ontwikkeld.

Een van de toonaangevende fabrikanten van implantaten, om u een tandheelkundige behandeling van de hoogste kwaliteit te bieden.

Sinds 1965 het eerste implantaat van professor Brånemark zijn al ruim vijf miljoen patiënten met succes behandeld met implantaten van Nobel Biocare. De prijs per Nobel Biocare merk implantaat (€ 500,-) + titanium abutment (€100,-) + metaal porseleinen kroon (€150,-) bedraagt € 750,- all-in, dat wil zeggen inclusief alle stappen met materiaal en tandtechnische kosten, diagnose, verdoving. 

Uitzondering: bij botopbouw en sinuslifting komt er een toeslag op de prijs!

BEGO implantaten uit Duistand zijn in meer dan 100 landen verkrijgbaar. Bego is een wereldwijdse bedrijf sinds 1890, bekend met hun revolutionaire producten alleen van hoge kwaliteit. Met hun uitgebreide keus van implantaat onderdelen kan Bego voor elke patient een oplossing aanbieden. Het hoofdkantoor van BEGO Turkije ligt naast onze praktijk, dus hebben we een snelle service en goede samenwerking al meer dan 15 jaar. De Actieprijs per BEGO implantaat (€300,-) + titanium abutment (€100,-) + metaal porseleinen kroon (€150,-) bedraagt € 550,- all-in.

Voodeligste implantaten zijn bij ons de Turkse merk implantaten met EU Certificering, betrouwbare produkten met CE markering, wel geproduceerd in onze eigen land. Deze kosten slechts € 200,- incl alle onderden met abutments. 

Sweden & Martina implantaten uit Italie zijn sinds 1972 een van de innovatieve implant systemen in de wereld. Het bedrijf produceert hoogontwikkelde hi-tech apparatuur voor implant chirurgie. Met hun korte implantaat modellen en de Magneto Mallet Osteotom is een sinus lift operatie vaak niet nodig. Ook geschikt voor patienten waarbij op onderkaak de kaakbot is geslonken.

Algemene Informatie

Het implantaat vervangt de natuurlijke tandwortel en kan dienen als een nieuw stevig fundament voor een kroon, brug of een kunstgebit. Een implantaat lijkt op een titanium schroefje en is te vergelijken met een kunstwortel, welke op de plaats gezet kan worden van de wortel van de tand of kies die in uw gebit verloren is gegaan.

Dit titanium is heel biocompatibel, dat wil zeggen dat het lichaam het niet afstoot, waardoor het bot er direct tegen aan kan groeien. Dit proces wordt osseointegratie genoemd. Van veel implantaten is het titanium oppervlak ruwer gemaakt, wat de botgroei rondom het implantaat versnelt en waardoor deze na de inheling ook vaster in het bot zal zitten. Tegenwoordig helen de implantaten in +/- 98% van de gevallen succesvol in, bij o.a. botherstel operaties, rokers en diabeten liggen deze percentages mogelijk wat lager

Wanneer één tand of kies ontbreekt, kan op deze plek een implantaat in het bot worden geplaatst waarna op het implantaat een kroon kan worden geschroefd of vastgelijmd. Het is niet altijd nodig om voor elk ontbrekend gebitselement een implantaat te plaatsen; bijvoorbeeld een drie-delige brug kan soms bijvoorbeeld ook op twee of op drie implantaten geplaatst worden, de behandelend tandarts-implantoloog kan dit in uw individuele situatie beoordelen.

Wanneer bij iemand het kaakbot uitgegroeid is (ongeveer vanaf 18-25 jaar, afhankelijk van geslacht en locatie) kunnen in principe implantaten geplaatst worden. Wanneer een tand of kies wordt getrokken, zal het kaakbot gaan slinken. De kaak wordt smaller, maar ook lager. Implantaten moeten mede afhankelijk van de botkwaliteit en de hoeveelheid krachten die ze te verduren gaan krijgen, een minimale lengte hebben. De bothoogte is afhankelijk van de grootte van de kaak maar andere zaken zoals o.a. zenuwen of kaakbijholtes kunnen de hoogte ook beperken. In het geval van te weinig hoogte t.p.v. een kaakbijholte kan er nog een procedure worden uitgevoerd waarbij de kaakbijholte wordt opgevuld met bot (sinus-lift)

Het schroefdeel van het implantaat moet volledig in het kaakbot geplaatst worden en in geslonken kaken kan dat niet altijd. De kaak is dan meestal aan de wangzijde te smal geworden waardoor het implantaat daar niet volledig bedekt is met bot. De implantoloog kan dan (ook tegelijkertijd) een botherstel operatie uitvoeren om dit op te lossen (Guided Bone Regeneration ).

Ontsteking van het tandvlees, parodontitis genaamd, zal eerst behandeld moeten worden voordat implantaten geplaatst kunnen worden. De bacteriën die deze tandvleesontsteking veroorzaken kunnen namelijk ook de weefsels rondom de implantaten infecteren en daardoor ontsteking en botverlies veroorzaken.

De behandeling bestaat uit een aantal fases. Allereerst zal worden begonnen met het onderzoek en bespreken van het mogelijke behandelplan, in de volgende fase kunnen de implantaten operatief worden ingebracht.Het gebied waar de implantaten geplaatst zullen worden, wordt plaatselijk verdoofd met de ‘normale’ tandartsverdoving. Indien noodzakelijk zal na het vastgroeien een tweede ingreep volgen om het implantaat ‘boven het tandvlees’ te halen (tweede fase ingreep). In de laatste fase wordt de constructie, bijv. een kroon of brug op de implantaten, gemaakt. Voor een kroon of een brug wordt er vaak een opbouw op het implantaat vastgedraaid, deze opbouw wordt een abutment genoemd. De uiteindelijke kroon zal als een soort van dopje over het abutment heen worden vastgelijmd.

Röntgenopnames spelen een belangrijke rol bij de planning van de ingreep. Op een panorama röntgenfoto (OPG) kan de implantoloog goed de afstand tot anatomische structuren zoals een belangrijke zenuw in de onderkaak of de kaakbijholte in de bovenkaak, inschatten. Voor het implanteren worden er meer opnames gemaakt zoals een CT-scan, waarbij het zelfs mogelijk is m.b.v. de computer de positie van de implantaten driedimensionaal te plannen. De lichamelijke gezondheid wordt met de patiënt doorgenomen en een behandelvoorstel met de eventueel mogelijke complicaties besproken.

Het is een pijnloze behandeling doordat de patiënt lokaal verdoofd wordt. Na de behandeling kan er wel een lichte pijn en een kleine zwelling op het gezicht ontstaan. De patiënt ontvangt een pak ijs om de zwelling ermee te verminderen. Ook wordt  pijnstillers, antibiotica en antibacteriële spoelmiddel voorgeschreven.

Onderhoud

Een vaste brug is de duurzaamste tandtechnische oplossing die op dit moment beschikbaar is. Dat wil niet zeggen dat er geen onderhoud meer nodig is of dat u nooit meer naar de tandarts hoeft. Halfjaarlijkse controles blijven noodzakelijk, zodat we uw investering kunnen controleren en in optimale conditie kunnen houden. Zo blijft de kwaliteit van uw werkstuk behouden.

Een implantaat heeft een goede mondhygiëne nodig om duurzaam te kunnen zijn. U moet uw tanden en kiezen onderhouden, alsof het om uw eigen, natuurlijke tanden en kiezen gaat. Een goede mondhygiëne is vereist om lang en probleemloos met uw gebit te kunnen doen! Ook bij implantaten!