Porseleinen Kronen En Bruggen

Kronen. Duurzame Restauraties Voor Tanden En Kiezen

Bij Praktijkistanbul is kwaliteit in design en styling centraal. Het gaat tenslotte om uw gebit en daarom besteden we veel tijd en aandacht aan u en uw gebit. 
Als gevolg van effecten zoals scheuren, kneuzingen en breuken in de tanden, worden behandelingen zoals porselein- en zirkoniumkronen op de tanden toegepast. Afgezien van deze factoren kunnen tandheelkundige kronen worden gebruikt voor een esthetische glimlach tegen tandverkleuring en vlekken.

Volledig Keramische(Tandkleurige)Porseleinen Kronen Op Zirkonium

De binnenkant bestaat uit een(wit-tandkleurig) kapje van Zirconium dat via een CAD-CAM 
systeem wordt vervaardigd en erg sterk is.Hieroverheen wordt porselein gebakken. 
Zirkonium kronen zien er zeer natuurgetrouw uit en zijn nauwelijks van echte tanden te 
onderscheiden als ze door een ervaren tandarts worden gemaakt. Zirkonium materiaal is 
ook het organisme als geheel biocompatibel.

Metaal-Porselein

Hierbij wordt metaal als basis gebruikt. Hieroverheen wordt tandkleurig porselein gebakken.

De Behandeling in Stappen

Afslijpen van de tand of kies.

Het afslijpen van tanden wordt uitgevoerd vóór prothetische tandheelkundige behandelingen en vóór behandeling met kronen. Op deze manier zien de tanden er regelmatiger en kwalitatief beter uit.
De mate van slijtage varieert afhankelijk van het type prothese dat moet worden gemaakt en de esthetische verwachting.

Afdruk Maken

Met een afdruklepel en afdrukmateriaal maakt de tandarts een afdruk van uw kaak zodat de tandtechnicus een gipsmodel produceert waarop vervolgens de kroon of brug wordt gemaakt.

Beetregistratie

Met een registratie materiaal bepaalt de tandarts hoe de tanden en kiezen op elkaar passen. Met deze beetregistratie kan de tand technicus de hoogte van de kroon bepalen en het kauw-/snijvlak afwerken.

Kleur bepalen

De kleur van de restauratie is een van de belangrijkste factoren waar een tandarts op moet letten bij de restauratie die hij zal maken om zijn patiënt een esthetisch uiterlijk te geven. In onze praktijk gebruiken wij de digitale Vita easyshade apparaat Kleur bepalenom de juiste kleur te bepalen.

Voor het plaatsen wordt dit allemaal nog goed gecontroleerd en kan dit alles nog aangepast 
worden in samenspraak met u.

Noodvoorziening

Tot dat uw definitieve werkstuk klaar is krijgt u een
tijdelijke noodvoorzieningDit is ter bescherming van de afgeslepen tand of kies. U zou daar geen harde of kleverige voedsel mee eten. Als deze zou breken of loskomen neem contact met uw tandarts. 

Cementeren / Vastzetten Van De Kroon

Implantaatprothesen kunnen worden gepland als geschroefd en gecementeerd (adhesief).

Wat zijn de voordelen van Schroeftanden?

Indien nodig kan de prothese eenvoudig worden verwijderd door de schroeven door de schroefgaten in de mond te halen. Bij gecementeerde prothesen kan het echter nodig zijn om de prothese te snijden en te verwijderen. Dit proces is een omslachtige methode die lang duurt voor de patiënt en de arts.De prothese moet opnieuw worden gemaakt door helemaal opnieuw te beginnen.

Porseleinen afgietsels, breuken, enz. die kunnen voorkomen in geschroefde tanden, prothesen. Bij herstelbare problemen kan de prothese eenvoudig worden gerepareerd door deze te verwijderen.

Van tijd tot tijd treedt er loslating op in de abutments die op het implantaat zijn gemaakt, die we abutment noemen, en de schroef die het implantaat verbindt. Hoewel het bij een gecementeerde prothese niet mogelijk is om de schroef aan te draaien zonder de prothese te verwijderen, wordt het probleem heel gemakkelijk opgelost bij geschroefde tanden.
Bij de klassieke methode kan het aandraaien van de schroef meer dan de door de bedrijven opgegeven waarden ertoe leiden dat de schroef breekt, zodat er geen probleem is met het losdraaien van de schroef. Als u de schroefdraden echter nog minder aandraait dan nodig is, is het zeer eenvoudig om de schroef weer vast te draaien wanneer er zich een probleem voordoet.
Het is mogelijk om de prothese en de mond te reinigen door de vastgeschroefde gebitsprothese regelmatig te verwijderen.Het systeem wordt samen met de tandarts en de patiënt gezamenlijk besproken, welk medisch beleid het beste bij de patiënt past, waarbij alle opties, voor- en nadelen, patiëntvoorkeuren en omstandigheden worden meegenomen.

Bruggen

Duurzame vervangingen voor tanden en kiezen.
In het geval van een of meer tandverlies, wordt dit het proces genoemd van het verkleinen van de zijtanden en het vullen van de tussenruimten door steun te krijgen van de speciale coatings die erop komen. Wanneer een tand om welke reden dan ook verloren gaat, beginnen de zijtanden naar deze ruimte te bewegen.

Wanneer Kan Een Brug Nodig Zijn?

1. Om beter te kunnen kauwen.

2. Verbetering van het uiterlijk. Wanneer het nodig is om de kleur en vorm van de tanden te 
corrigeren

3.In gevallen waarin er veel stofverlies of cariës in de tand is

4.Om breuken in de tanden te herstellen, in gevallen waarin er weinig tandweefsel overblijft als gevolg van wortelkanaalbehandeling

5.Wanneer oude porseleinen veneers moeten worden vervangen

Hoe Lang Gaan Kronen En Bruggen Mee?

Kronen en bruggen gaan in principe lang mee. Het verzorgen van de mond- en tandgezondheid verlengt de levensduur van porseleinen kronen. De compatibiliteit van porseleinen kronen met omliggende weefsels verlengt ook het proces. Kronen die niet compatibel zijn met het tandvlees en de tanden moeten mogelijk worden verwijderd. Daarom is het belangrijk dat het wordt aangebracht door een ervaren tandarts. Wanneer regelmatigecontroles en tandheelkundige zorg worden verzorgd, kan de patiënt er vele jaren gebruik van maken.
Poets uw tanden met fluoride tandpasta 2 keer per dag en vergeet niet dagelijks te flossen. Ga regelmatig naar de tandarts en mondhygiënist(e) voor controle en tandsteenverwijdering.