Bleken

Een mooie glimlach en verzorgd uiterlijk is het resultaat van het bleken met een wit gebit.Technieken voor het bleken van tanden.

In de Tandartsstoel (Office Bleaching)

Technieken voor het bleken van tanden In de Tandartsstoel (Office Bleaching)
De tanden en kiezen worden drooggelegd enbeschermt door er een speciale gel op het tandvlees aan te brengen. het is ook mogelijk het tandvlees te beschermen door er een speciale gel op aan te brengen. Vervolgens zal de tandarts de bleekgel 40% Hydrogen Peroxide (bv Opalescence BOOST USA) op de tanden aanbrengen en gedurende een bepaalde tijd laten inwerken. Deze hoge procent van bleekgel mogen alleen tandartsen gebruiken. Een laser lamp versnelt dit proces.

Bleken door middel van lasertechniek

Dit is de duurste methode is om een wit gebit te krijgen, maar ook wel de meest effectieve. Lasertechniek maakt het mogelijk om je gebit twee tot drie tinten lichter te maken. De techniek is behoorlijk betrouwbaar, ook al blijven er natuurlijk mensen bij wie de behandeling minder goed slaagt. Het resultaat van een laserbehandeling is langdurig en langer dan de andere methodes, maar niet blijvend. Na verloop van tijd is een nabehandeling noodzakelijk. Gebruik van blauwe lamp kan de tanden opwarmen en dit veroorzaakt napijn, laser is een koude lichtbron en warmt de tanden niet op en is helemaal niet schadelijk. Bleken met diode laser apparatuur k

Volgens de statistieken zijn maar 27% van mensen tevreden over het resultaat die hun tanden laten bleken na de eerste sessie. Wel stijgt deze procent tot 88% na de tweede sessie, de resultaat is dan ook duurzamer. Wij adviseren altijd 2 sessies bleken met paar dagen tussen voor een optimum resultaat. Eventueel daarna doorgaan met thuisbleken gedurende 1 week.

Home Bleaching, of met andere woorden, thuis bleken, is een van de meest geprefereerde methoden en de effecten ervan behoren tot de meest bewonderde.

Het bleken van tanden thuis kan worden besloten met het onderzoek dat wordt uitgevoerd op verzoek van de patiënt.

Bij deze methode worden eerst metingen gedaan en worden dunne, transparante plaques voorbereid die de tanden volledig omringen. Patiënten brengen gel 16% Carbamide Peroxide op deze platen aan op de manier en in de hoeveelheid die door de arts wordt aanbevolen. De plaque wordt gebruikt door op de tanden te zitten. 

Het gebruik van gel is belangrijk in het bleekproces. Om het tandvlees niet te beschadigen, moet het overlopende deel van de tandplak worden afgeveegd met een vochtig watje. De wachttijd is ongeveer 5 tot 7 uur.

Het aantal toepassingen en methoden moet in overeenstemming zijn met de aanbevelingen van de arts. Om het gebit thuis gezond te houden en de beste resultaten uit het bleekproces te halen, moeten de aanbevelingen nauwkeurig worden opgevolgd.

Waarom kleuren tanden?

  • Van de drankjes (thee, koffie, wijn)
  • Vanwege slijtage en krassen veroorzaakt door zuur en trauma
  • Afhankelijk van de gebruikte medicijnen
  • Afkomstig van schurende en kleurende voedingsmiddelen
  • Afhankelijk van je poetsgewoontes
  • Roken* (De meest opvallende van de factoren)
  • Bij non-vitale tanden (Tanden met wortelkanaalbehandeling of zonder wortelkanaalbehandeling maar verloren vitaliteit)
  • Geneesmiddelen in de baarmoeder en in de kindertijd
  • Vanwege systematische ziekten die de glazuur- en dentinestructuur van de tand aantasten.

Bleektandpasta’s

De meeste tandpasta ' s die tegenwoordig als whitening tandpasta worden gepromoot, bleken tanden door een schurende werking te vertonen. Langdurig tandenpoetsen met deze tandpasta ' s met schuurmiddelen met grote deeltjes erodeert het tandglazuur en maakt het kwetsbaarder voor verkleuring. Als gevolg hiervan worden tanden met een dunner wordende glazuurlaag gevoelig en zien ze er meer geel uit, in tegenstelling tot ons doelwit